1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İsveç ve Norveç hidrojen ile havacılığı karbondan arındıracak

İsveç ve Norveç hidrojen ile havacılığı karbondan arındıracak

Airbus, Avinor, SAS, Swedavia ve Vattenfall, İsveç ve Norveç'teki havalimanlarında hidrojen altyapısının fizibilitesini araştırmak için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

İsveç ve Norveç hidrojen ile havacılığı karbondan arındıracak

Enerji Günlüğü - İsveç ve Norveç’te havacılık endüstrisinin karbondan arındırılması amacıyla hidrojen altyapısı geliştirilecek. Bu amaçla Airbus, Avinor, SAS, Swedavia ve Vattenfall bir anlaşma imzaladılar.

İsveç devletine ait çok uluslu elektrik şirketi Vattenfall yaptığı açıklamada, İsveç ve Norveç'teki havaalanlarında hidrojen altyapısının fizibilitesini araştırmak için Airbus, Avinor, SAS, Swedavia ve Vattenfall tarafından bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandığını duyurdu. Yapılan açıklamada bu anlaşmanın iki ülkeyi ve 50'den fazla havalimanını kapsayan bir yıllık fizibilite çalışmasının ilk adımı olduğu kaydedildi.

Bu işbirliğinin, İsveç ve Norveç'te bir hidrojen havacılık ekosisteminin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla havalimanlarındaki hidrojen uçağı konseptleri ve operasyonları, tedarik, altyapı ve yakıt ikmali ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasını sağlaması bekleniyor. 

Girişim, ortakların havacılık endüstrisinin karbondan arındırılmasını desteklemek ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak için ilgili uzmanlıklarını kullanma konusundaki ortak tutkusunu yansıtıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler