1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İsveçli Hexicon ikiz yüzer rüzgar türbini geliştirdi

İsveçli Hexicon ikiz yüzer rüzgar türbini geliştirdi

İsveçli Hexicon, İngiltere sularında gerçekleştireceği büyük ölçekli yüzer rüzgar enerjisi projeleri için yenilikçi çift türbinli yüzer rüzgar teknolojisi geliştirdi.

İsveçli Hexicon ikiz yüzer rüzgar türbini geliştirdi

Enerji Günlüğü - İsveçli Hexicon, İngiltere sularında gerçekleştireceği büyük ölçekli yüzer rüzgar enerjisi projeleri için yenilikçi çift türbinli yüzer rüzgar teknolojisi geliştirdi.

İsveçli rüzgar enerjisi şirketi Hexicon, denizlerde kurulacak rüzgar enerjisi santrallerinde verimi arttırmak amacıyla çift türbinli yüzer rüzgar enerjisi platformları tasarladı. Derin sularda konuşlandırılabilen ikiz türbinler, diğer çözümlere göre daha az maliyetli olmasıyla da dikkat çekiyor.

Hexicon CEO'su Marcus Thor, geliştirdikleri teknolojinin, denizüstü rüzgar enerjisi üretim potansiyelini büyük ölçüde artıracak olan derin deniz rüzgar projelerini destekleyebilecek bir avuç çözümden biri olduğunu açıkladı.

ABDLİ BECHTEL İLE İŞBİRLİĞİ

Öte yandan Hexicon, Birleşik Krallık sularındaki yüzen çift rüzgar santrali projesi için ABD mühendislik şirketi Bechtel ile birlikte çalışacak. Ortaklar başlangıçta 35 MW ila 40 MW kapasiteli yüzer rüzgar enerjisi projesinin gösterimini yapacaklar. Bechtel, projenin tasarımını ve inşa edilebilirliğini tamamlamak için mühendislik, inşaat ve proje finansmanı sağlayacak. 

Şirketler ayrıca platformun pazara nasıl getirilebileceğini ve yerel tedarikçilerin tersane, demirleme ve kurulumlardaki potansiyel rollerini inceleyecekler. Ek olarak, yüzen denizüstü rüzgar santralinin uzun vadeli hizmet ihtiyaçlarını araştıracaklar.

Bechtel iş geliştirme müdürü George Whittaker, bu teknolojinin mümkün olduğuna dikkat çekerek, yenilenebilir enerji piyasası için gerçek bir oyun değiştirici olabileceğine güvendiğini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler