1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsveçli SunRoof, 13,5 milyon euro yatırım aldı

İsveçli SunRoof, 13,5 milyon euro yatırım aldı

Evlerin çatılarına entegre güneş çatı kiremitleri geliştiren İsveçli SunRoof, Avrupa'nın önde gelen üç iklim teknolojisi yatırımcısından toplam 13,5 milyon euro yatırım aldı.

İsveçli SunRoof, 13,5 milyon euro yatırım aldı

Enerji Günlüğü - İsveç merkezli güneş enerjisi girişimi SunRoof, 13,5 milyon euro yeni yatırım alarak toplam yatırımını 28,5 milyon euroya çıkardı. 

Tesla’nın Solar Roof’una rakip olarak değerlendirilen İsveç merkezli güneş enerjisi girişimi SunRoof, 13,5 milyon euro yatırım aldığını bildirildi. Şirketin aldığı toplam yatırımı 28,5 milyon euroya çıkaran yeni yatırım turu, Klima Energy Transition tarafından yönetildi.

YENİ YATIRIMLAR AVRUPALI İKLİM TEKNOLOJİSİ YATIRIMCILARINDAN

Avrupa'nın önde gelen üç iklim teknolojisi yatırımcısı World Fund, Nordic Alpha Partners ve Legal & General Capital’den sağlanan bu yeni yatırım, SunRoof'un Almanya, İskandinav ülkeleri, Polonya ve ABD'deki küresel genişlemesi için kullanılacak ve daha fazla ev sahibi ve işletmenin SunRoof'un gelişmiş güneş enerjisi teknolojisinden yararlanarak emisyonlarını ve enerji faturalarını düşürmesini sağlayacak.

ENTEGRE GÜNEŞ ÇATI KİREMİTLERİ GELİŞTİRİYOR

SunRoof, evlerin çatısında kullanılan güneş panellerine şık bir alternatif olarak, rakiplerine kıyasla daha verimli ve çevre dostu olduğunu iddia ettiği entegre güneş çatı kiremitleri geliştiriyor. SunRoof CEO’su Leck Kaniuk, SunRoof’un, genellikle entegre solar çatı şirketleri tarafından kullanılan ince folyo yerine güneş enerjisini toplamada daha verimli olduğunu belirttiği geleneksel fotovoltaik (PV) malzemeler kullandığını belirtiyor. Çerçeveye olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı için SunRoof’un üretiminde daha az malzeme kullanıldığını belirten Kaniuk, bunun tedarik zinciri emisyonlarını ve maliyetlerini düşürmeye yardımcı olduğunu ifade ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler