1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İsveç’te Çevre ve İklim Bakanlığı kaldırıldı

İsveç’te Çevre ve İklim Bakanlığı kaldırıldı

İsveç’te yeni sağ koalisyon hükümetinin ilk icraatı Çevre ve İklim Bakanlığı'nı kaldırmak oldu. Yeni hükümet, Çevre ve İklim Bakanlığı'nı alt departman olarak Enerji Bakanlığı'na bağladı.

İsveç’te Çevre ve İklim Bakanlığı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - İsveç’in açıklanan yeni kabinesinde Çevre ve İklim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı'na alt departman olarak bağlandı.

Muhafazakar Parti, Liberal Parti ve Hristiyan Demokrat Partisi’nin kurduğu ve 17 Ekim'de güvenoyu alan sağ koalisyon hükümeti, Çevre ve İklim Bakanlığı‘nın alt departman olarak Enerji Bakanlığı‘na bağlanmasına karar verdi. İsveç Ilımlı Muhafazakar Parti'nin lideri ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Meclis’te yeni kabineyi tanıttı. İsveç'te 17 Ekim'de güvenoyu alan sağ koalisyon hükümetinde çevreden sorumlu bakan olarak atanan 26 yaşındaki Romina Pourmokhtar, Enerji Bakanı Ebba Bush'a bağlı görev yapacak.

ESKİ ÇEVRE BAKANININDA TEPKİ

Eski Çevre ve İklim Bakanı ve Yeşiller Partisi Eş Başkanı Per Bolund, sosyal medya hesabı üzerinden, "50 yıldır ilk defa İsveç'te bağımsız bir Çevre ve İklim Bakanlığı olmayacak. Bu hükümetin çevreye ve iklime ne kadar az değer verdiğini daha net şekilde anlatmak mümkün değil. Bu, çevre sorunları için yıkıcı sonuçları olan tarihi bir karardır” açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler