1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İsveç’ten vatandaşlarına enerji desteği

İsveç’ten vatandaşlarına enerji desteği

İsveç hükümeti vatandaşlarına elektrik faturalarında 3 aylık destek verecek. Bu kapsamda 1 milyon 800 bin haneye yaklaşık 665 milyon dolar destek sunulacak.

İsveç’ten vatandaşlarına enerji desteği

Enerji Günlüğü - İsveç, artan elektrik fiyatları nedeniyle hanelere üç ayda yaklaşık 665 milyon dolar destek sunacak.

Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri olan İsveç'te, özellikle ülkenin Güney’inde, elektrik fiyatları son aylarda arttı ancak bu artış diğer Avrupa ülkelerinden daha az hissediliyor. Buna rağmen İsveç hükümeti vatandaşlarına destek paketi hazırladı. Maliye Bakanı Mikael Damberg, ülkede artan elektrik fiyatları nedeniyle hükümetin hanelere 6 milyar İsveç kronu yani yaklaşık 665 milyon dolarlık bir destek sunacağını açıkladı. Damberg, "Olağandışı durumlar için olağandışı önlemler alıyoruz" ifadesini kullandı.

Hükümet, söz konusu tutarın Aralık 2021'den itibaren üç ayı kapsayacağını ve her haneye maksimum 2 bin kron düşeceğini ifade etti. Söz konusu yardımın yaklaşık 1 milyon 800 bin haneye ulaşacağı belirtildi. 

İsveç'in elektriği büyük ölçüde kendi hidroelektrik enerji santrallerinden, nükleer reaktörlerinden ve rüzgar tirbünlerinden sağlanıyor. İsveç, dışarıdan doğal gaz ithal etmiyor. Ancak elektrik fiyatları uluslararası piyasalar tarafından belirlendiğinden, İsveçli tüketiciler de bundan olumsuz etkileniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler