1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İsviçre AB karbon piyasasına katılacak

İsviçre AB karbon piyasasına katılacak

Enerji Günlüğü - İsviçre  Emisyon Ticaret Sistemi, 2019 yılında 54 farklı sanayi kolunda AB Emisyon Ticaret Sistemi'ne katılacak.Dünyanın ilk karbon...

İsviçre AB karbon piyasasına katılacak

Enerji Günlüğü - İsviçre  Emisyon Ticaret Sistemi, 2019 yılında 54 farklı sanayi kolunda AB Emisyon Ticaret Sistemi'ne katılacak.

Dünyanın ilk karbon ticaret sistemi İsviçre'den yeni bir ortak buldu. 2010 yılında başlayan İsviçre-AB karbon piyasalarını bağlantılandırma görüşmeleri nihayet sonuç verdi. İsviçre ve AB karbon piyasalarını birbirine bağlayacak yeni bir anlaşmaya imza attılar.

İsviçre  Emisyon Ticaret Sistemi, AB  Emisyon Ticaret Sistemi'ne havacılık, ilaç, kağıt, rafinaj, çelik, bölge ısıtma benzeri 54 farklı alanda katılacak. Ayrıca anlaşma, Erasmus değişim programı ve elektrik şebekesini paylaşma gibi diğer alanları da kapsayacak. Ancak Norveç, İzlanda gibi ülkelerin 11.000 farklı alanda ortaklık yaptığı göz önüne getirildiğinde bu anlaşmanın biraz sembolik olduğu söylenebilir.

İsviçre sistemi 2019'dan sonra yürürlüğe girdiğinde, AB Emisyon Ticareti sistemi İsviçre sübvansiyonlarından yararlanacak ve bunun tersi de geçerli olacak. İki pazarın birleşmesi, İsviçre sisteminin yıllık karbon emisyonunu her yıl % 1.74 oranında azaltmasına yardımcı olacak.

AB Emisyon Ticaret Sistemi, emisyonlardan en fazla sorumlu olan sanayilerde sera emisyonlarının azaltılmasını hedefliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler