1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsviçre İran`a yaptırımları kaldırdı

İsviçre İran`a yaptırımları kaldırdı

Enerji Günlüğü - İsviçre, geçen yıl Ocak ayından bu yana askıda tutulan İran’a yönelik yaptırımları kaldırdığını bildirdi.İsviçre Federal...

İsviçre İran`a yaptırımları kaldırdı

Enerji Günlüğü - İsviçre, geçen yıl Ocak ayından bu yana askıda tutulan İran’a yönelik yaptırımları kaldırdığını bildirdi.

İsviçre Federal Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, İran ile 12 yıldır devam eden nükleer krizin geçen ay varılan anlaşma ile sona ermesi nedeniyle, geçen yıl Ocak ayından bu yana askıda tutulan İran’a yönelik yaptırımların kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada, kararın İran ile imzalanan nükleer anlaşmanın uygulanmasına yönelik destek vermek ve bu ülke ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, 20 Temmuz’da BM Güvenlik Konseyi’nin İran ile varılan mutabakatla ilgili kararının uygulanmaya başlanmasıyla ve İran’ın da yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, bu ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların neredeyse tamamının derhal kaldırılacağı belirtildi.

Alınan kararla İsviçre, İran ile kıymetli metal-maden ticareti, petrokimya ürünleri, ham petrol, petrol nakliye işlemleri ile sigorta işlemleri üzerindeki yaptırımlarını kaldırmış oldu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler