1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsviçreli Georg Fischer, Hakan Plastik’i satın aldı

İsviçreli Georg Fischer, Hakan Plastik’i satın aldı

Hakan Plastik, çoğunluk hisselerinin satışı için küresel ölçekte boru sistemleri faaliyetleri yürüten İsviçre merkezli Georg Fischer AG ile anlaştı.

İsviçreli Georg Fischer, Hakan Plastik’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan plastik boru sistemleri üreticisi Hakan Plastik, çoğunluk hisselerinin satışı için küresel ölçekte boru sistemleri faaliyetleri yürüten İsviçre merkezli Georg Fischer AG ile anlaştı. Satın alma bedelinin, 50-100 milyon euro arasında olacağı ifade ediliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, satın almanın kalan tüm hisseleri de alma opsiyonu ile yapıldığı vurgulanırken Georg Fischer ve Hakan Plastik'in bir arada bölgedeki fırsatlar açısından önemli bir platform sunacağı yorumu yapıldı.

Satın almanın ardından mevcut yönetim değişmeyecek ancak denetim yeni sahipler tarafından yapılacak. İşlemin Temmuz 2013'te tamamlanması öngörülüyor. Taraflar mali detayların açıklanmaması konusunda mutabakata varıldığını da bildirdiler.

İstanbul'da Karadeniz ailesi tarafından 1965 yılında kurulan Hakan Plastik, üst yapı, alt yapı ve tarımsal boru sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor. İsviçre merkezli Georg Fischer, plastik ve metal boru sistemlerinin yanı sıra otomotiv ve yedek parça alanlarında da faaliyet gösteriyor. Geçen yıl cirosu 3.6 milyar İsviçre frangı olan grupta 13 bin 412 kişi çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler