1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Italgas DEPA hisselerini almak için ortak arıyor

Italgas DEPA hisselerini almak için ortak arıyor

İtalyan gaz şirketi Italgas, Yunanistan’ın en büyük gaz şirketi DEPA’nın özelleştirilmesinde yüzde 65 hisseye teklif vermek için ortak arıyor.

Italgas DEPA hisselerini almak için ortak arıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan gaz şirketi Italgas, Yunanistan’ın en büyük gaz şirketi DEPA’nın özelleştirilmesinde yüzde 65 hisseye teklif vermek için ortak arıyor.

İtalyan gaz dağıtım şirketi Italgas, Yunanistan'da devlet doğalgaz şirketi DEPA Infrastructure'nin özelleştirme ihalesinde teklif vermek için potansiyel ortaklarla görüşmeler yürütüyor. Italgas CEO'su Paolo Gallo, "Veri odasında bize sunulan bilgiler üzerinde çalışıyoruz ve potansiyel ortaklar ile görüşüyoruz" açıklamasında bulundu.

Yunanistan Özelleştirme Ajansı, ülkenin en büyük gaz şirketi DEPA'nın yüzde 65 kamu hissesinin satılması için ihale açtı. Ajans Haziran ayında ihalede kısa listeye kalan 6 yatırımcıyı belirlediğini açıklamıştı. Açıklamaya göre son 6'ya kalan şirketler arasında Italgas dışında SINO-CEE Fund, EP Investment Advisors, First State Investments, KKR ve Macquarie şirketleri yer aldı. 

Hellenic Petroleum şirketi DEPA Infrastructure’ın kalan hisselerine sahip. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler