1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İtalya 70 yılın en şiddetli kuraklığı ile savaşıyor

İtalya 70 yılın en şiddetli kuraklığı ile savaşıyor

İtalya’da 270 bine yakın çiftliğin etkilendiği son 70 yılın en şiddetli kuraklığı nedeniyle OHAL ilan edildi.

İtalya 70 yılın en şiddetli kuraklığı ile savaşıyor

Enerji Günlüğü - İtalya, iklim değişikliği sonrası kuraklık yaşanan ülkenin Kuzey'indeki 5 bölgede olağanüstü hal ilan etti. 

İtalya'da hükümet, son 70 yılın en şiddetli kuraklık kriziyle mücadele edilen 5 bölgede OHAL ilan etti. Bölgede 270 bine yakın çiftliğin kuraklıktan etkilendiği bildirildi. 

Piyemonte, Lombardiya, Veneto, Emilia-Romagna ve Friuli Venezia Giulia bölgelerinde yılbaşından bu yana yağış miktarı önceki yıllara göre neredeyse yarı yarıya azaldı. Aşırı sıcaklar nedeniyle bölgede su kullanımında da kısıtlayıcı önlemlere başvuruldu. 

Bu bölgelerden geçen ülkenin en büyük ve en uzun ırmağı Po'nun su seviyesinin de kuraklık nedeniyle %80 daha az olduğu kaydedildi.

Önlemler kapsamında Milano da dahil olmak üzere bazı şehirlerde dekoratif çeşmeler kapatılırken, Po Nehri boyunca birçok bölgede gündüz su kullanımı kısıtlanıyor ve geceleri su kesiliyor. Bazı kasabalara kamyonlarla su getirilmesi gerekiyor.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BİR ETKİSİ OLDUĞUNA ŞÜPHE YOK”

İtalya Başbakanı Mario Draghi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanan kuraklığın iki nedeni olduğunu belirterek, bunları son 3 yılda azalan yağışlar ve sıcaklıklardaki genel artış olarak sıraladı. Draghi, “İklim değişikliğinin bir etkisi olduğuna şüphe yok” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler