1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İtalya elektrik şebekesine 18 milyar euro yatırım yapılacak

İtalya elektrik şebekesine 18 milyar euro yatırım yapılacak

İtalyan şebeke operatörü Terna, 10 yıl içinde ülkenin elektrik şebekesine 18,1 milyar euro yatırım yapacak. 

İtalya elektrik şebekesine 18 milyar euro yatırım yapılacak

Enerji Günlüğü - İtalyan şebeke operatörü Terna, 10 yıl içinde ülkenin elektrik şebekesine 18,1 milyar euro yatırım yapacak. 

İtalyan şebeke operatörü Terna, enerji dönüşümü ve ekonomik toparlanma nedeniyle artan talepleri karşılamak için önümüzdeki 10 yıl içinde ülkenin elektrik şebekesine 18,1 milyar euro (21 milyar dolar) rekor yatırım sözü verdi.

Avrupa'nın en büyük elektrik şebekelerinden biri olan Terna, ulusal şebeke için yeni uzun vadeli kalkınma planındaki projelerin, karbon emisyonlarını yılda 5,6 milyon ton azaltmayı mümkün kılacağını açıkladı. Bu ise bir önceki planın azaltacağı emisyonların iki katını ifade ediyor. 

Terna yaptığı açıklamada, şebekeye yapılan yatırımların ülkenin yenilenebilir kaynaklardan daha fazla elektrik üreten güneyi ile elektrik talebinin daha ağır olduğu ve Ulusal devlet kredi kuruluşu CDP tarafından kontrol edilen endüstriyel kuzey arasındaki bağlantıların güçlendirilmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Şirket ayrıca yenilenebilir elektrik alışverişini artırmak için İsviçre ile arasında kurulacak yeni bir 1000 megavatlık hat için 1,2 milyar eurodan fazla yatırım planlıyor. Benzer şekilde Yunanistan ile 20 km denizaltı kablo hattı için de yaklaşık 750 milyon euro harcamayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler