1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İtalya iklim finansmanını üç kat arttıracak

İtalya iklim finansmanını üç kat arttıracak

İtalya, iklim değişikliği ile mücadelenin finansmanını üç kat arttırarak gelecek 5 yılda yıllık 1,4 milyar dolar katkı sağlayacak.

İtalya iklim finansmanını üç kat arttıracak

Enerji Günlüğü - İtalya, iklim değişikliği ile mücadelenin finansmanını üç kat arttırarak gelecek 5 yılda yıllık 1,4 milyar dolar katkı sağlayacak.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, hafta sonu Roma'da yapılan G20 zirvesinin sonunda yaptığı açıklamada, İtalya'nın iklim değişikliği ile mücadeleye katkısını üç katına çıkaracağını duyurdu. Draghi'nin verdiği bilgiye göre İtalya, iklim değişikliği ile mücadelenin finansmanına gelecek 5 yılda yıllık 1,4 milyar dolar katkı verecek.

G20 ÜLKELERİ NET SIFIR HEDEFİNDE KARARLI

Zirveye ev sahipliği yapan İtalya Başbakanı Mario Draghi G20 ülkelerinin yüzyılın ortasına kadar net sıfıra ulaşma hedefinde kararlı olduğunu belirterek, G20 grubunun gelişmekte olan ülkelere yılda 100 milyar dolar iklim finansmanı sağlama hedefine ulaşmaya yakın olduğunu ifade etti. 

G20 Liderler Zirvesi’nde küresel ısınmanın "anlamlı ve etkili eylemlerle" sınırlandırılacağına yönelik vaatler de yinelendi. 19 ülke ve Avrupa Birliği'nden oluşan G20 grubu, dünya emisyonlarının %80'ini oluşturuyor. Uzmanlara göre, bir iklim felaketinden kaçınmak için 2050 yılında hedefin tamamlanmış olması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler