1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İtalya’da 1 km’lik elektrikli şarj otoyolu kuruluyor

İtalya’da 1 km’lik elektrikli şarj otoyolu kuruluyor

İsrailli ElectReon Wireless, İtalya'da Milano ve Brescia arasında 1 kilometre uzunluğunda yeni teknolojili bir elektrikli şarj otoyolu inşa ediyor. 

İtalya’da 1 km’lik elektrikli şarj otoyolu kuruluyor

Enerji Günlüğü - İsrailli ElectReon Wireless, İtalya'da Milano ve Brescia arasında 1 kilometre uzunluğunda yeni teknolojili bir elektrikli şarj otoyolu inşa ediyor. 

Dünyanın ilk EV-şarj otoyol teknoloji denemesi İtalya'da başlıyor. İsrailli ElectReon Wireless şirketi, teknolojinin yaygın bir şekilde benimsenmesini test etmek için İtalya'da Milano ve Brescia arasında 0,6 mil uzunluğunda (1 kilometre) bir elektrikli araç şarj otoyolu inşa ediyor.

İtalya'daki deneme, elektrikli araç şarj yolunun ilk örneği olmasa da, bir otoyol içeren teknolojinin ilk denemesi olacak. ElectReon Wireless, 'Dinamik Kablosuz Güç Aktarımı' teknolojisiyle,"menzil kaygısı" olmadan elektrikli araç sürüşü öngörüyor. 

BÜYÜK BATARYA VE ŞARJ İSTASYONLARINA İHTİYAÇ AZALACAK

Şirketin on İtalyan ortak ile geliştirdiği şarj altyapısı esasen yolların içine inşa edilecek. Böylece sistem büyük bataryaların yanı sıra şarj istasyonlarına olan ihtiyacı da büyük ölçüde azaltacak. Otoyol, enerjiyi asfaltın altına yerleştirilen bakır bobinlerden manyetik indüklenme yoluyla doğrudan elektrikli araçların pillerine aktarıyor. Öte yandan şarj sistemi, yolun kenarına yerleştirilen kontrol ünitesi ve her aracın şasisine yerleştirilen bir alıcıyla tamamlanıyor. 

İsrail ve İsveç'te hâlihazırda çalışmaları yapan ElectReon'ın önceki denemelerinde, şarj yolundan alıcılara ortalama 70 kilovat aktarım hızı tespit edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler