1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İtalya’da EV kaynaklı işsizliğe destek çağrısı

İtalya’da EV kaynaklı işsizliğe destek çağrısı

Elektrikli araçlara geçişin İtalya’da 60 binden fazla kişiyi işsiz bırakacağı belirtilerek hükümete destek çağrısı yapıldı.

İtalya’da EV kaynaklı işsizliğe destek çağrısı

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlara geçişin İtalya’da 60 binden fazla kişiyi işsiz bırakacağı belirtilerek hükümete destek çağrısı yapıldı.

İtalya'daki otomobil sektörünün ülkedeki küçük ve orta büyüklükte şirket sayısının fazlalığı ve Avrupa Birliği'nin net sera gazı emisyonlarını azaltmak için gereken yatırım ölçeği nedeniyle başka yerlerden daha fazla etkilenebileceği kaydediliyor. İtalya’da sendikalar ve İtalya'nın iş lobisi Confindustria, hükümetin otomobil sektörü için vergi indirimleri ve teşvikler sağlamadıkça birçok küçük ve orta ölçekli otomotiv şirketinin kapanabileceğini belirtiyor.

İtalyan metal sendikası FIM CISL, elektrikli araçlara geçişin ülkedeki 60 binden fazla kişiyi işsiz bırakacağını öngördüklerini belirterek hükümeti bu işçileri desteklemeye çağırdı. Hükümeti işçileri ve küçük ve orta ölçekli işletmeleri korumak için bir fon yaratmaya çağıran FIM CISL'nin üst düzey yetkilileri, ayrıca teşviklerin kamu idarelerinin otomobil filolarına elektrikli ve hibrit otomobillerin satın alınmasını içermesi gerektiğini kaydettiler. Sendikalar ve şirketlerden gelen taleplere rağmen hükümetin bütçe yasasında bir müdahaleye gitmediği vurgulandı.

İtalya'daki otomotiv tedarik zinciri, doğrudan ve dolaylı olarak 278.000 işçiyi istihdam ediyor ve gayri safi yurtiçi hasılanın %6,2'sini oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler