1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İtalya’da Suviana HES’teki patlamada 6 işçi öldü

İtalya’da Suviana HES’teki patlamada 6 işçi öldü

İtalya’da Suviana Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlamada 6 işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise halen kayıp.

İtalya’da Suviana HES’teki patlamada 6 işçi öldü

Enerji Günlüğü - İtalya’da Enel Green Power şirketine ait Suviana Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlamada 6 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı, bir işçi ise halen kayıp. 

İtalya'da Apenin Dağlarında bulunan Suviana Gölü’nde Enel Green Power şirketine ait Suviana Hidroelektrik Santralinde (HES), 10 Nisan 2024 günü saat 15.00 sularında, su seviyesinin 30 metre kadar altında kalan bir kısımda, henüz nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi. 

Tesisin patlamanın gerçekleştiği kottaki kısımları sular altında kaldı. Bu nedenle olayın gerçekleştiği bölümde kurtarma çalışması yürütmek mümkün olamıyor. Olayda 6 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin ağır yaralı olarak kurtarıldığı, kayıp bir işçinin ise halen arandığı bildirildi. 

Bologna yakınlarındaki Suviana Gölü, 1932 yılında baraj inşaatıyla luşturulan yapay bir göl. Göle bağlı Bargi adında başka bir HES tesisi daha bulunuyor. 

Suviana HES, İtalyan enerji şirketi Enel'in iştiraki olan Enel Green Power'a ait. Şirketten yapılan açıklamada olayla ilgili bir iç soruşturma başlatıldığı ve tedbir olarak bütün tesiste üretimin durdurulduğu kaydedildi. 

İtalya’daki sendikalardan en büyük ikisi; olayın ardından işyeri güvenliği ile ilgili kaygılarının haklı olduğunu öne sürerek, ülke çapında 4 saatlik bir grev kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler