1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalya’da TAP protestosu!

İtalya’da TAP protestosu!

Enerji Günlüğü - İtalya'da koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı Di Maio'nun seçim sırasında verdiği vaadin aksine...

İtalya’da TAP protestosu!

Enerji Günlüğü - İtalya'da koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı Di Maio'nun seçim sırasında verdiği vaadin aksine TAP projesini desteklemesi, taraftarları tarafından protesto edildi.

İtalya'da koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı Di Maio'nun seçim sırasında verdiği vaadin aksine Azerbaycan Şah Deniz doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) Projesi’ni desteklemesi, taraftarlarının tepkisine yol açtı. Pazar günü Melendugno kentinde düzenlenen protesto gösterilerinde 5 Yıldız bayrağı yakıldı.

Hattın geçtiği güzergahtaki doğal dokuya zarar verdiği, zeytin ağaçlarının kesilmesine neden olduğu benzeri nedenlerle çevreciler projeye karşı çıkıyor.

PROJEDEN ÇEKİLMENİN MALİYETİ 20 MİLYAR EURO

Protesto gösterileri üzerine bir açıklama yapan Di Maio, birlik içinde kalınması çağrısı yaptı. Di Maio, projeden çekilmenin İtalya'yı 20 milyar euro tazminat yükü ile karşı karşıya bırakacağını söyledi. 

Avrupa Birliği’nin Rus gaz arzına bağımlılıktan kurtulmayı amaçlayan enerji güvenliği politikasının temel taşı olarak görülen TAP ile Arnavutluk, İtalya ve Yunanistan’ın doğal gaz sevkiyatında önemli ülkeler haline gelmesine de yol açacak.

Trans-Adria-Pipeline, yani TAP aracılığıyla Hazar Denizi’nden çıkarılan doğalgazın Avrupa’ya sevkiyatına 2020 yılında başlanması ve hattın Avrupa’nın toplam doğal gaz ihtiyacının yüzde 20’sini karşılaması planlanıyor.

İTALYA'DAN TAP'A YENİDEN HUKUKİ DESTEK 

TAP’A İTALYA’DA ZEYTİN AĞACI ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler