1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalya'dan TAP projesine güncelleme

İtalya'dan TAP projesine güncelleme

İtalya, 13 Haziran tarihinde Roma'da yapılacak olan toplantıda Trans Adriyatik doğalgaz boru hattı (TAP) projesi inşaatı ile ilgili bir rapor sunacak.

İtalya'dan TAP projesine güncelleme

Enerji Günlüğü - İtalya, 13 Haziran tarihinde Roma'da yapılacak olan toplantıda Trans Adriyatik doğalgaz boru hattı (TAP) projesi inşaatı ile ilgili bir rapor sunacak.

Azerbaycan enerji bakanlığının açıklamasına göre, İtalya Kabinesi devlet sekreteri Claudio De Vincenti, 13 Haziran tarihinde Roma'da yapılacak olan toplantıda Azerbaycan - İtalyan hükümetler arası ekonomik işbirliği komisyonunun güncellediği TAP Projesi'ndeki ilereleme raporunu sunacak.

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ve İtalyan büyükelçisi Giampaolo Cutillo 31 Mayıs'ta yapılan Roma toplantısına katıldı. Azerbaycan - İtalyan Komisyonu Ekonomik İşbirliği'nin önceki oturumu da 16 Aralık 2013'te Bakü'de yapılmıştı.

İtalya'nın Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne ( Istat ) göre, iki ülke arasında 2015 yılında toplam 2,842.1 milyon Euro'luk ticaret gerçekleşti. Bu yapılan ticaretlerin büyük bir kısmı enerji alanında gerçekleşti. Azerbaycan %20'lik ham petrol tedariği ile İtalya'nın ikinci büyük petrol ihracatçısı.

TAP aracılığıyla Hazar Denizi’nden çıkarılan doğalgazın Avrupa’ya sevkiyatına 2020 yılında başlanması ve hattın Avrupa’nın toplam doğal gaz ihtiyacının yüzde 20’sini karşılaması planlanıyor.

İTALYA TAP PROJESİNDE KARARLI

Önceki ve Sonraki Haberler