1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalya`dan TAP`ın durdurulmasına ret

İtalya`dan TAP`ın durdurulmasına ret

Enerji Günlüğü - İtalya'da Roma İdare Mahkemesi TAP'ın durdurulması talebini reddetti.İtalya'da Roma idare mahmkemesi, Puglua Bölgesel Yönetimi tarafından...

İtalya`dan TAP`ın durdurulmasına ret

Enerji Günlüğü - İtalya'da Roma İdare Mahkemesi TAP'ın durdurulması talebini reddetti.

İtalya'da Roma idare mahmkemesi, Puglua Bölgesel Yönetimi tarafından açılan ve Azeri gazını 2020'de Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesinin durdurulmasını talep eden davayı reddetti.

İtalya Ekonomi Bakan yardımcısı Claudio De Vincenti TAP projesini tamamlama planları doğrultusunda ilerlemeyi sürdüreceklerini belirterek, hattın yerel halkın muhalefetine rağmen Meledugno’ya kadar uzanacağını ifade etmişti.

TAP inşasına Yunanistan'da da yerel muhalefet var. Yunanistan'da birçok kentte halk, hattın kendi bölgelerinden geçirilmemesi için imza toplayarak, itirazda bulundular.

Yunanistan-Arnavutluk-İtalya hattında inşaa edilecek olan TAP, Azeri gazını güney Avrupa'ya taşıyacak. Güney Gaz Koridoru, aralarında Azeri gazını AB'ye taşıyacak olan TAP'ın da bulunduğu üç boru hattını ifade ediyor. Güney Kafkas Boru Hattı Uzantısı Şah Deniz'den itibaren Azerbaycan ve Gürcistan'dan, TANAP boru hattı ise Türkiye'den geçecek ve TAP da Yunanistan'dan Arnavutluk'a ve Adriyatik üzerinden İtalya'ya uzanacak.

TAP'ın ortakları arasında BP, Norveç'ten Statoil, Azerbaycan'dan SOCAR, Belçika'dan Fluxys, İspanya'dan Enagas ve İsviçre merkezli Axpo yer alıyor.

İTALYA TAP PROJESİNDE KARARLI

Önceki ve Sonraki Haberler