1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İtalyan Enel hidroelektrik kapasitesini arttırıyor

İtalyan Enel hidroelektrik kapasitesini arttırıyor

İtalyan enerji şirketi Enel, İtalyan ERG şirketinden 1.19 milyar dolara 527 MW’lık bir hidroelektrik varlık portföyü satın aldı. 

İtalyan Enel hidroelektrik kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Enel, İtalyan ERG şirketinden 1.19 milyar dolara 527 MW’lık bir hidroelektrik varlık portföyü satın aldı. 

Dünyanın önemli yeşil enerji üreticilerinden olan İtalyan Enel, İtalyan yenilenebilir enerji grubu ERG'den 1.19 milyar dolar değerinde hidroelektrik varlıkları satın almayı kabul ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre Enel, ERG'den yılda ortalama 1,5 terrawatt saat (TWh) elektrik üreten 527 megavat (MW) kapasiteli bir varlık portföyü satın alacak.

ENEL’İN HES KAPASİTESİ 13 BİN MW’A DAYANDI

İtalya'nın baskın hidroelektrik oyuncularından biri olan Enel, anlaşmayı nakit akışından ve mevcut borç hatlarından finanse edeceğini kaydetti. Anlaşmanın önümüzdeki yılın başında tamamlanması bekleniyor. Anlaşmayla birlikte Enel Group’un sahip olduğu hidroelektrik kapasitesi yaklaşık 13 bin MW’a ulaşacak.

Enel, 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefi kapsamında önümüzdeki 10 yılda 160 milyar avro harcama yapacak. ERG ise bazı doğal gaz varlıklarının da içinde olduğu bazı varlıklarını elden çıkararak gelecekte tamamen güneş ve rüzgar enerjisine yoğunlaşacak.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler