1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İtalyan Eni İran'da enerji fizibilite çalışmaları yapacak

İtalyan Eni İran'da enerji fizibilite çalışmaları yapacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, İran'ın güneybatısında bulunan Darhoveyn ve Kiş enerji sahalarının fizibilite çalışmalarını yürütecek. İtalyan...

İtalyan Eni İran'da enerji fizibilite çalışmaları yapacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, İran'ın güneybatısında bulunan Darhoveyn ve Kiş enerji sahalarının fizibilite çalışmalarını yürütecek. 

İtalyan kamu enerji şirketi Eni, İran Ulusal Petrol Şirketi ile Darhoveyn petrol sahası ve Kiş doğal gaz sahasını geliştirme projesi ile ilgili iki anlaşma imzaladı. Eni anlaşma kapsamında altı ay içinde sahalara ilişkin fizibilite raporunu sunacak. 

Anlaşma kapsamında İran’ın güneybatısında bulunan Darhoveyn petrol sahasını geliştirme projesinin 3’üncü aşamasında günlük 50 bin varil ham petrol üretilecek. 

İran enerji sektörüne 1950 yılında giren Eni, ABD yaptırımları nedeniyle çalışmalarını durdurmuştu. Eni, İran'ın Güneyinde bulunan Azadegan petrol sahasının geliştirilmesi ihalesi ile ilgileniyor. 

Dün de Fransız enerji şirketi Total, İran'ın devasa Güney Pars doğal gaz sahasının geliştirilmesi için 1 milyar dolar yatırım yapmıştı. 

TOTAL İRAN GAZINA 1 MİLYAR DOLAR YATIRICAK

Önceki ve Sonraki Haberler