1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalyan Eni, Kongo’da LNG üretimini hızlandıracak

İtalyan Eni, Kongo’da LNG üretimini hızlandıracak

İtalyan enerji şirketi Eni, Kongo Cumhuriyeti’nde doğal gaz üretimini hızlandırıp arttırmak için yeni bir anlaşma imzaladı. 

İtalyan Eni, Kongo’da LNG üretimini hızlandıracak

Enerji Günlüğü - İtalyan Eni, Afrika ülkesi Kongo’da LNG üretimini arttıracak ve karbondan arındırma ve sürdürülebilir enerji geçişini teşvik edecek girişimleri destekleyecek. 

İtalya ve Batı Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti, doğal gaz üretimini, ihracatını ve gelecekteki LNG sevkiyatlarını artırmak için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, öncelikle 2023'te başlaması beklenen ve tamamlandığında yılda 3 milyon tonun üzerinde (yılda 4,5 milyar metreküpün üzerinde) bir kapasiteye sahip olacak LNG projesinin geliştirilmesi yoluyla Kongo'da gaz üretiminin hızlandırılmasına ve artmasını amaçlıyor. 

Kongo Cumhuriyeti ve Eni, ülkede karbondan arındırma ve sürdürülebilir enerji geçişini teşvik edecek girişimler konusunda da anlaştılar. Bu girişimler, yenilenebilir enerjinin yanı sıra, gıda zinciri ile rekabet etmeden biyorafinaj için hammadde üretmek için bir tarımsal tedarik zincirinin geliştirilmesine, ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimine, temiz pişirme sistemlerinin benimsenmesine ve CO2 yakalama ve depolanmasına odaklanacak. 

Kongo Cumhuriyeti'nin devasa gaz kaynaklarını geliştirmeyi taahhüt eden tek şirket olan Eni, ülkenin elektrik üretiminin %70'ini sağlayan Kongo Elektrik Santrali'ne doğal gaz sağlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler