1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalyan Eni’nin Pakistan’a LNG sevkiyatı aksıyor

İtalyan Eni’nin Pakistan’a LNG sevkiyatı aksıyor

İtalyan enerji şirketi Eni, Şubat ayında Pakistan’a göndermesi gereken LNG kargosu teslimatının mücbir sebepler nedeniyle kesintiye uğradığını açıkladı.

İtalyan Eni’nin Pakistan’a LNG sevkiyatı aksıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji devi Eni, kontrolü dışındaki koşullar nedeniyle Şubat ayında Pakistan'a bir LNG kargosu teslim edemeyeceği konusunda uyardı.

İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan LNG Limited'e Şubat ayında yapılması planlanan bir LNG kargo teslimatının mücbir sebepler nedeniyle kesintiye uğradığını açıkladı. Açıklamada, “ENI'nin maruz kaldığı LNG teslimatındaki önceki tüm kesintiler, kararlaştırılan yükümlülükleri yerine getirmeyen LNG tedarikçisinden kaynaklanmıştır. Ayrıca, bu durumlarda ENI, bu temerrütlerden hiçbir şekilde yararlanmadı veya fayda sağlamadı ve bu tür kesintileri yönetmek için tüm sözleşme hükümlerini uyguladı” ifadeleri yer aldı. Eni mücbir sebep ile ilgili ayrıntılı bir bilgi vermedi.

Eni’nin Pakistan ile 2017 ile 2032 yılları arasında ayda bir LNG kargosu teslim etmek için uzun vadeli bir sözleşmesi bulunuyor. 

Pakistan elektriğinin üçte birini doğal gaz yakıtlı elektrik santrallerinde üretiyor. Aylardır elektrik kesintileriyle boğuşan Pakistan, bu haftanın başlarında 200 milyondan fazla insanı karanlığa sürükleyen büyük bir elektrik kesintisi yaşadı. Bu son üç ay içinde yaşanan ikinci büyük elektrik kesintisiydi. Pakistan son süreçte Rusya’dan gaz ithalatı için de görüşmeler yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler