1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İtalyan petrol devi Eni yenilenebilire yatırım yapacak

İtalyan petrol devi Eni yenilenebilire yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - İtalya'nın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Eni, önümüzdeki 4 yılda İtalya'da yapacağı 7 milyar euro yatırımın 1 milyar eurosunu...

İtalyan petrol devi Eni yenilenebilire yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - İtalya'nın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Eni, önümüzdeki 4 yılda İtalya'da yapacağı 7 milyar euro yatırımın 1 milyar eurosunu yenilenebilir enerji kaynaklarına ayıracak.

İtalya'nın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Eni, önümüzdeki 4 yılda İtalya'da 7 milyar euro yatırım yapacaklarını açıkladı. Eni'den yapılan açıklamada, yatırımın 1 milyar euro tutarındaki kısmının yenilenebilir enerji için olduğu ifade edildi.

Eni CEO’su Claudio Descalzi’nin bugün açıkladığı şirketin 2018-2021 stratejik planına göre şirket en fazla yatırımı İtalya’da yapmayı planlıyor. Descalzi, “Gelecek 4 yıl boyunca İtalya’da toplam 7 milyar euro yatırım yapacağız. Bunun 1 milyar eurosu içinde karbon-karbonlaştırma sürecine yönelik araştırma ve geliştirme harcamaları da dahil olmak üzere yeşil faaliyetler için ayrıldı” ifadesini kullandı.

Şirketin petrol ve doğal gaz üretim çalışmalarında emisyon yoğunluğunun geçen yıl 2016 yılına göre yüzde 3 azaldığını belirten Descalzi, önümüzdeki 4 yılda Ar-Ge çalışmalarına 750 milyon euroluk kaynak ayırdıklarını söyledi. 

Descalzi, yenilenebilir enerji alanında ağırlıklı olarak güneş enerjisi, enerji depolama, ileri biyoyakıtlar, biyokütle ve rüzgar enerjisi alanlarıyla MIT ile yürüttükleri ortak proje kapsamında nükleer füzyondan enerji üretimi için teknolojilerin geliştirilmesinde yoğunlaşacaklarını açıkladı. Petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında ise Eni’nin odak noktasının, olumsuz çevresel etkilerin düşük olduğu ürünler ve süreçler ile geri dönüşümsel ekonomiye bağlı teknolojilerin kullanımı (yakıt ve lignoselülozik biyokütle için atıklar) üzerinde yapılan araştırmalara odaklanacaklarını ifade etti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler