1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalyan şirketin Türk acentesini devralmasına rekabet izni

İtalyan şirketin Türk acentesini devralmasına rekabet izni

Rekabet Kurumu İtalyan Pietro Fiorentini şirketi, Türkiye’deki acentesi Fio Gaz AŞ’yi devralması işlemine izin verdi.

İtalyan şirketin Türk acentesini devralmasına rekabet izni

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu İtalyan Pietro Fiorentini şirketi, Türkiye’deki acentesi Fio Gaz AŞ’yi devralması işlemine izin verdi.

İtalya merkezli Pietro Fiorentini SpA, Fio Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ’nin çoğunluk paylarını devralmak için Rekabet Kurumu’na yaptığı başvurudan sonuç çıktı. Rekabet Kurulu, Fio Gaz Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Pietro Fiorentini S.p.A. tarafından devralınması işlemine izin verdiğini duyurdu.

Fio Gaz AŞ, 1991’den bu yana Pietro Fiorentini SpA’nın acentesi olarak Türkiye pazarında hizmet veriyor. Şirket, yüksek basınçlı ana boru hatları için RMSA; orta basınç RMS B-C ve bölge istasyonları; vana, emniyet ve otomasyon, ölçüm sistemleri; filtre, separatör, ısıtıcı, pig alıcı ve atıcı kovan gibi basınçlı kaplar; düşük basınçlı domestik dağıtım hatlarına servis kutuları; endüstriyel gaz basınç regülatörleri tedarik ediyor ve bunlarla ilgili teknik destek sunuyor. 

Fio Gaz AŞ 2013 yılında, Türkiye’de doğalgaz ve LPG koku dağıtımı yapan Odogaz şirketi ile birleşmişti. Şirketin Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tesisi bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler