1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İtalyan şirketlerden yeşil hidrojen işbirliği

İtalyan şirketlerden yeşil hidrojen işbirliği

İtalyan enerji şirketleri Enel ve Saras, Sardinya’daki Saras’ın petrol rafinerisine yeşil hidrojen tedariği için 20 MW’lık bir elektrolizör inşa edecekler.

İtalyan şirketlerden yeşil hidrojen işbirliği

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketleri Enel ve Saras, Sardinya’daki Saras’ın petrol rafinerisine yeşil hidrojen tedariği için 20 MW’lık bir elektrolizör inşa edecekler.

Dünyanın en büyük yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olan Enel Green Power, 2050 yılına kadar karbon nötr bir enerji üreticisi olma planlarını hızlandırmak için yeni bir yeşil hidrojen projesi başlatıyor. Enel ve İtalyan rafineri şirketi Saras’ın ortaklaşa geliştirecekleri proje ile Saras’ın İtalya’nın Sardinya Bölgesi’ndeki Sarroch Rafinerisi’ne hammadde olarak kullanılmak üzere yeşil hidrojen tedarik edilecek. İki şirketin ortaklaşa yaptıkları açıklamada, bu konu üzerinde bir ön protokol imzalandığı bildirildi. 

Anlaşmaya göre, Sarroch'taki rafineri sahasında yerinde üretilen yenilenebilir enerji ile çalışan 20 MW’lık (megawatt) bir elektrolizör inşa edilecek. 

Saras CEO'su Dario Scaffardi, "Yeşil hidrojenin üretimi ve kullanımı, artık rafinaj işlemlerinin dekarbonizasyonuna ve yeni nesil yakıtların üretilmesine yönelik en büyük potansiyele sahip stratejilerden biri olarak kabul ediliyor" dedi.

Yeşil hidrojen, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanılarak elektroliz yöntemi ile suyun ayrıştırılmasından elde ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler