1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalya`nın doğalgazda OECD dışı ülkelere bağımlılığı azalacak

İtalya`nın doğalgazda OECD dışı ülkelere bağımlılığı azalacak

Enerji Günlüğü - İtalya önümüzdeki aylarda OECD üyesi olmayan ülkelere olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak için çabalarını hızlandıracak.Doğal...

İtalya`nın doğalgazda OECD dışı ülkelere bağımlılığı azalacak

Enerji Günlüğü - İtalya önümüzdeki aylarda OECD üyesi olmayan ülkelere olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak için çabalarını hızlandıracak.

Doğal gaz ihtiyacının %70’ini OECD’ye üye olmayan ülkelerden sağlayan İtalya, OECD üyesi olmayan ülkelere olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak için çabalarını hızlandırıyor.

2013 Aralık ayı başında Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ülkede projeleri geliştirmek için 1.3 milyar Euro kredi vermeyi onaylaması İtalya’nın bu çerçevede adım atmasını sağlayacak. Ayrıca İtalyan enerji şirketleri Eni ve Edison’un 26 açık deniz projesinde çalışmak için bir ortak girişim kurmaya karar vermeleri de bu adımları hızlandıran bir etki yaratacak.

EIB’YE GÖRE PROJE JEOPOLİTİK RİSKLERİ ÖNLEMEDE SON DERECE STRATEJİK

EIB’nin verdiği kredi ile İtalya mevcut kuyuların ve tesislerin bakım ve yenilemesini yapacak ve yeni platformlar kuracak. EIB’ye göre, bütün bu işlemler İtalya’nın OECD üyesi olmayan ülkelere olan enerji bağımlılığının getirdiği jeopolitik riskleri önlemede son derece stratejik.

Önceki ve Sonraki Haberler