1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İTO küçük işletmelerde kademeli elektrik tarifesi önerdi

İTO küçük işletmelerde kademeli elektrik tarifesi önerdi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, hükümetin tıpkı konutlarda yaptığı gibi küçük işletmeleri koruyan kademeli tarifeye gitmesini önerdi.

İTO küçük işletmelerde kademeli elektrik tarifesi önerdi

Enerji Günlüğü - İstanbul Ticaret Odası, elektrik zamlarından en çok etkilenen küçük işletmeleri koruyan kademeli bir elektrik tarifesine gidilmesini önerdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, elektriğe gelen zamların ardından yazılı bir açıklama yaparak küçük işletmeleri koruyacak bir çözüm önerisi sundu. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, elektrik faturalarında yeni bir düzenleme yapılacağı yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Avdagiç, “Bir çözüm yolu olarak biz, hükümetin tıpkı konutlarda yaptığı gibi küçük işletmeleri koruyan kademeli bir tarifeye gitmesini öneriyoruz” ifadelerini kullandı. 

"ZAMLARDAN ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELER ETKİLENDİ”

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, enerji maliyetlerinin küresel ölçekte çok hızlı arttığını ve bu durumdan özellikle küçük ölçekli ticari ve sınai işletmelerin daha fazla etkilendiklerini kaydetti. Avdagiç, pandeminin başlamasıyla birlikte Mayıs 2020 ile Ocak 2021 arasındaki 7 aylık dönemde dünya piyasalarında doğalgaz fiyatlarının yüzde 350’nin üzerinde yükseldiğini, aynı şekilde, petrol fiyatlarının da 35 dolar seviyesinden yüzde 160’ın üzerinde artışla 90 doların üzerine çıktığını kaydetti. 

Şekib Avdagiç, "Kömür fiyatlarındaki artış bile 3 katına ulaştı. Enerjideki bu artış, küresel ekonomide, 30-40 yıl sonra görülen rekor enflasyonun oluşumunda önemli rol oynadı. Türkiye de bundan nasibini aldı. Bir süre önce doğalgaz ve elektriğe gelen zamlarda küresel ölçekteki yüksek fiyat artışlarının önemli bir payı bulunuyor. Ne yazık ki, yüksek enerji maliyetleri, maliyet artışına, bu da fiyatlarda yükselmeye neden olmaktadır” diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler