1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İTÜ enerji uzmanı 7 hoca alacak

İTÜ enerji uzmanı 7 hoca alacak

İTÜ, Enerji Enstitüsü ile çeşitli fakültelerde görevlendireceği 7 kişiyi öğretim üyesi olarak işe alacak.

İTÜ enerji uzmanı 7 hoca alacak

Enerji Günlüğü - İTÜ, Enerji Enstitüsü ile çeşitli fakültelerde görevlendireceği 7 kişiyi öğretim üyesi olarak işe alacak. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, Elektrik-Elektronik Fakültesine bağlı Elektrik Mühendisliği Bölümünde görevlendireceği doktor unvanlı bir kişiyi öğretim üyesi olarak işe alacak. Adayların elektrik güç sistemlerinin kararlılığı ve güç sistemlerinde güvenlik değerlendirmesi konularında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

Maden Fakültesine bağlı Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümüne ise bir profesör alınacak. Profesör kadrosu için yapılacak başvurularda yüzey ve arayüzey kimyası ve flotasyon konularında çalışmalar yapmış olma şartı aranıyor. 

Maden Fakültesinin Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümüne ise doçent unvanlı bir öğretim üyesi alınacak. Bu karoya başvuracak olanların petrol ve doğalgaz mühendisliği alanında çalışmalar yapmış olmaları bekleniyor. 

İTÜ Makina Fakültesinin Makina Mühendisliği Bölümü için de doçent unvanlı bir hoca alınacak. Bu kadro için başvurmak isteyenlerin düşük, sıfır karbon binalar ve güneş temelli sürdürülebilir enerji teknolojileri alanlarında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

İTÜ’ye bağlı Enerji Enstitüsünün Nükleer Araştırmalar Anabilim Dalında görev verilmek üzere doçent unvanlı bir kişi de işe alınacak. Bu kadro için nükleer ve radyasyon uygulamaları alanlarında çalışmalar yapmış olma şartı getirildi. 

Enerji Enstitüsünün Yenilenebilir Enerji Anabilim dalı için de bir profesör ve bir doçent alınacak. Profesör kadrosuna başvuracak adayların hidrojen ve yakıt pilleri konularında çalışmalar yapmış olmaları; doçent kadrosuna başvuracak adayların ise güneş enerjisinin termal ve elektriksel uygulamaları alanlarında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

Başvurular en geç 29 Aralık 2022 günü gece yarısına kadar, İTÜ’ye ait web sitesi üzerinden online olarak yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler