1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İTÜ yeşil kampüs hedefine yaklaşıyor

İTÜ yeşil kampüs hedefine yaklaşıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Teknik Üniversitesi, karbondan arınmış bir'yeşil kampüs' hedefinde önemli adımlar atıyor.İTÜ Süleyman Demirel Kültür...

İTÜ yeşil kampüs hedefine yaklaşıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Teknik Üniversitesi, karbondan arınmış bir'yeşil kampüs' hedefinde önemli adımlar atıyor.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde dün başlayan İstanbul Karbon Zirvesi'nde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca ise, böyle bir zirveye ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, “Hedefimiz sadece sloganlarla yaratılan 'yeşil kampüs' değil, ciddi anlamda karbondan arınmış bir kampüs oluşturmak. Bu anlamda çeşitli girişimlerde bulunarak önemli adımlar atıyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ RİNGLER HİZMETE GİRİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin “ilk”lerin üniversitesi olduğunu vurgulayan Karaca, düsturlarının “yeşil kampüs” olduğunu belirterek, “Şu an kampüslerde kullanılmak üzere elektrikli araç dizaynına başladık. Önümüzdeki aylarda ise, elektrikle çalışan ringler hizmete girecek. Bu Türkiye’de bir ilk olacak” dedi.

Nisan ayı sonunda Enerji Teknokent’i hizmete sunacaklarını belirten Karakaya, İstanbul Karbon Zirvesi’ne destek olan tüm kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerine teşekkürlerini sunarak, gelecek sene İstanbul Karbon Zirvesi’nde yeniden buluşma sözü verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler