1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. İTÜ’lü mühendis adayları e-ATAK ile çalışacak 

İTÜ’lü mühendis adayları e-ATAK ile çalışacak 

Karsan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Otonom e-ATAK’ı İTÜ’ye teslim etti. Üniversitenin Ar-Ge ve İnnovasyon Merkezi’nde hizmet verecek Otonom e-ATAK, genç mühendis adaylarının proje geliştirme çalışmalarında kullanılacak.

İTÜ’lü mühendis adayları e-ATAK ile çalışacak 

Enerji Günlüğü - Geliştirdiği yüksek teknolojili araçları yurtdışına da satmayı başaran Karsan,  yurtiçinde de ar-ge projelerine destek oluyor. Bu kapsamda Karsan, geleceği dönüştürme vizyonuyla 250. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Ar-Ge ve İnnovasyon Merkezi’ne, sürücüsüz ve yüzde 100 elektrikli otonom e-ATAK modelini teslim etti.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilerek seri üretime hazır hale getirilen Seviye 4 otonom özelliklerine sahip Otonom e-ATAK, giriştiği işbirlikleri ile üniversite-sanayi iş birliğini ileriye taşıyan İTÜ’nün Ar-Ge faaliyetleri kapsamındaki proje geliştirme çalışmalarında kullanılacak.

TÜRKİYE’NİN İLK OTONOM PROJESİ

Bu iş birliği ile geleceğin Türk mühendislerine yeni projelerin yolunu açtıklarını söyleyen Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Geçtiğimiz sene Norveç’te hizmete giren Otonom e-ATAK’ın ardından, ülkemizin ilk otonom projesini Türkiye’nin en saygın eğitim ve bilim kurumlarından biri olan İTÜ ile başlatıyoruz. Teslim ettiğimiz Otonom e-ATAK ile genç mühendis adaylarımızın; sürücüsüz araç teknolojileri alanında, dünya çapında ticari potansiyeli yüksek yeni projeleri geliştirmesi hedefleniyor. İTÜ’nün Ar-Ge faaliyetleri kapsamında değerlendirilecek olan Otonom e-ATAK hem bizler hem de ülkemiz için gurur verici” dedi.

GENÇ MÜHENDİSLER GELECEĞİ DÖNÜŞTÜRECEK 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu , “İTÜ olarak sürdürülebilirlik yılı ilan ettiğimiz 2023’te dünyanın yoğun ilgi gösterdiği elektrikli araç teknolojisine bizler de çok önem veriyoruz. Karsan ile yaptığımız bu protokolle mühendisliği yeniden tanımlayan ve edindikleri araştırma temelli aktif öğrenme becerileri sayesinde geleceği dönüştüren genç mühendisleri ülkemize ve insanlığa kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler