1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İÜ-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Merkezi Yönetmeliği yayınlandı

İÜ-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Merkezi Yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü – İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girdi.İstanbul...

İÜ-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Merkezi Yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü – İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul Üniversitesi’nin yeniden yapılanması sürecinde kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesindeki Enerji Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni yönetmelikle beraber, 8 Temmuz 2013 tarihli ve 28701 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Üniversitesi Enerji Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Enerji Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amacı, Yönetmelikte; “Üniversite bünyesindeki merkezî bir organizasyon çerçevesinde, Türkiye’nin strateji ve politika belgelerinde yer alan; ülkedeki enerji arz güvenliğinin ve verimliliğinin sağlanması, enerji kaynaklarında çeşitliliğin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanımında kayıpların azaltılması, ekonomik ve sosyal kalkınma ile rekabet gücü ve ulusal güvenlikte önemli bir yer tutan enerji alanında, Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini gerçekleştirmek” olarak belirtiliyor. 

Merkez, Türkiye’ye özgü koşullar doğrultusunda temiz enerji ihtiyacı, enerji tasarrufu, enerji kaynakları, enerji verimliliği gibi enerji sektörünün önemli başlıkları hakkında çalışmalar yürütecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler