1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İvme Grup Enerji, Kayadibi HES`te kapasite artıracak

İvme Grup Enerji, Kayadibi HES`te kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - İvme Grup Enerji, Bartın'ın Amasra İlçesindeki Kayadibi HES Projesi’nin kapasitesini arttıracak. Proje için EPDK’ya kapasite artırım...

İvme Grup Enerji, Kayadibi HES`te kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - İvme Grup Enerji, Bartın'ın Amasra İlçesindeki Kayadibi HES Projesi’nin kapasitesini arttıracak. Proje için EPDK’ya kapasite artırım başvurusu yapılacağı ve ÇED Raporu sürecinin de başlamış olduğu belirleniyor. 

İvme Grup Enerji, Amasra İlçesi sınırları içerisinde Arıt Çayı üzerinde, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce yaptırılmış olan ve 0,464 MW kurulu gücündeki Kayadibi HES Projesi’nin yenileme ve rehabilitasyonu gerçekleştirilerek, 20,58MWm/19,56 MWe kurulu güce ulaştıracak.

Proje’nin yaklaşık yatırım maliyeti 32,6 milyon TL olurken, proje kapsamında yapımı önerilen tesisler için yapım süresi 2 yıl olarak planlanıyor. Bu süre sonunda sistemin devreye girmesi Kayadibi Regülatörü ve HES projesinde, yılda 42,67 GWh enerji üretilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Arıt Çayı üzerinde 242,40 metre kret kotunda regülatör, çakıl geçitleri, su alma yapısı, çökeltim havuzu, yaklaşık 130 metre iletim kanalı ve 635 metre uzunluğundaki iletim tüneli, hat sonunda bir yükleme havuzu, 505 metre uzunluğunda cebri boru, 53,50 metre kotunda yer alması planlanan santral binası bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler