1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İZAYDAŞ, 32 bin ton tehlikeli atığı enerjiye dönüştürdü

İZAYDAŞ, 32 bin ton tehlikeli atığı enerjiye dönüştürdü

Enerji Günlüğü- İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, tehlikeli atıklardan geçen yıl 15 milyon kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirdiklerini...

İZAYDAŞ, 32 bin ton tehlikeli atığı enerjiye dönüştürdü

Enerji Günlüğü- İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, tehlikeli atıklardan geçen yıl 15 milyon kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıkları Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ) Genel Müdürü Muhammet Saraç, geçen yıl 32 bin ton tehlikeli atığı yakma tesislerinde bertaraf ettiklerini belirterek, "Bunun karşılığında 15 milyon kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirdik ve 7 milyon kilovatsaatlik kısmını ulusal şebekeye sattık" dedi.

“HES PROJESİNDE DE SAHA İŞLEMELERİ TAMAMLANMAK ÜZERE”

Kurumun yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Saraç, evsel çöp gazından enerji üretim tesisinin devreye girdiğini, bugüne kadar yaklaşık 19 milyon kilovatsaat enerji ürettiğini dile getirerek, "Körfez'e giren 3 bin 500 gemiye fiilen hizmet verdik. Çöp sızıntı suyu arıtma tesisimizin yapımı tamamlandı. HES Projesi'nde saha işleri tamamlanmak üzere" ifadesini kullandı.

Önlerinde daha yapacak çok iş olduğunu vurgulayan Saraç, şunları kaydetti;

"2023 yılına uzanan stratejik plan çalışması yapmaya başladık. Güzel bir plan oluşturup bunu yönetimimize onaylatacağız. Böylece şirketin gittiği yön belli olacak. 2014, bizim için geleceğe güvenle bakmak anlamında bir dönüşüm ve sağlamlaşma yılı olacak. Öncelikle mevcut ve başladığımız işlerimiz artarak sürecek. İş disiplininden vazgeçmeden işimize bağlı olarak, değer katarak çalışmalıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler