1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İZAYDAŞ atıktan yakıt türetme tesisi kuracak

İZAYDAŞ atıktan yakıt türetme tesisi kuracak

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulacak olan tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıklar işlenerek yılda toplam 50 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) elde edilecek.

İZAYDAŞ atıktan yakıt türetme tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - İZAYDAŞ, 65 milyon TL yatırımla kuracağı tesiste atıklardan yılda 50 bin ton yakıt üretecek.

İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş. - İZAYDAŞ tarafından Kocaeli İli İzmit İlçesi Durhasan Köyü sınırları içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş orman arazisinde “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin bedeli yaklaşık 65 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak tesiste, yakma veya beraber yakma tesisleri için tehlikesiz atıklardan 25.000 ton, tehlikeli olan atıklardan 25.000 ton olmak üzere yılda toplam 50.000 ton yakıt hazırlanacak. 

Tesiste tehlikesiz atık olarak 10.000 ton/yıl iri hacimli atığın yönetilmesi planlanıyor. Belediyeler tarafından evlerden toplanan iri hacimli atık olarak tanımlanan (yatak, kanepe, koltuk vb) atık en yüksek tehlikesiz atık kalemini oluşturacak. Tehlikeli atıklar içerisinde ise tehlikeli madde kalıntıları içeren ya da tehlikeli atıklar ile kontamine olmuş ambalajlar ile tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler, filtre malzemeleri, temizleme bezleri, koruyucu giysilerin yer alması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler