1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzdemir Çelikhane elektrik ark ocağı kapasitesini arttıracak

İzdemir Çelikhane elektrik ark ocağı kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü – İzdemir, Aliağa'daki tesislerinin çelikhane bölümünde trafo gücünün arttırılması için elektrik ark ocağı kapasitesini arttıracak.Türkiye’de...

İzdemir Çelikhane elektrik ark ocağı kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü – İzdemir, Aliağa'daki tesislerinin çelikhane bölümünde trafo gücünün arttırılması için elektrik ark ocağı kapasitesini arttıracak.

Türkiye’de ark ocakları ile üretim yapan İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi, Horozgediği Köyü, Hayıtlıdere Mevkiinde, firmaya ait tapulu 119 ada, 4 No’lu Parsel üzerinde Çelikhane Bölümünde, ‘Trafo Gücünün Arttırılmasına Bağlı olarak Elektrik Ark Ocağı Kapasitenin Arttırılması’ planlanıyor.

17.000.000 TL bedelli proje kapsamında mevcut tesis içerisinde yer alan çelikhane bölümünde herhangi bir inşaat söz konusu olmaksızın mevcut trafo gücünün arttırılmasına bağlı olarak elektrik ark ocağının (EAO) üretkenliğinin arttırılması planlanıyor. Firmaya ait haddehanelerin kapasitelerinde her hangi bir artış söz konusu olmayacak.

ÇELİK ÜRETİMİ ARTACAK

Proje kapsamında EAO trafosunun gücünün 120 MVA + %10’dan 142 MVA + %10'a çıkartılarak üretim temposunun arttırılması ile 130 ton döküm alınan EAO’nun refrakter yapısı değiştirilerek 150 ton döküm alınması planlanıyor. Kapasite artışı sonrasında 1.320.000 ton/yıl olan çelik üretimi yıllık 240.000 tonluk üretim miktarı artışı ile 1.560.000 ton olacak.

İzmir Valiliği proje ile ilgili olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler