1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzlanda ve Portekiz yenilenebilirde işbirliği yapacak

İzlanda ve Portekiz yenilenebilirde işbirliği yapacak

Jeotermal enerji kullanımında lider ülke durumunda olan İzlanda, başta jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerji alanında Portekiz ile işbirliği yapacak.

İzlanda ve Portekiz yenilenebilirde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - İzlanda, jeotermal sektöründeki ve endüstriyel kullanım amaçlı karbon yakalama konusundaki deneyimini Portekiz ile paylaşacak. 

İklim değişikliğiyle stratejik düzeyde mücadele ve okyanusları korumak gibi ortak değerleri paylaşan Portekiz ve İzlanda yeni bir işbirliğine imza attı. Portekiz Enerji Ajansı ADENE ile İzlanda Ulusal Enerji Kurumu Orkustofnun, jeotermal enerji başta olmak üzere yenilenebilir enerji alanında iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yapan mutabakat zaptını imzaladılar.

Portekiz ve İzlanda enerji dönüşümü ve iklim girişimlerinin desteklenmesi konusunda uluslararası forumlar ile anlaşmalarda yer alıyor. Bu nedenle iki ülkenin enerji kurumları arasında imzalanan mutabakat zaptı yalnızca jeotermal enerji ile sınırlı değil.

Mutabakat Zaptı ile iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesi ve yenilenebilir enerji ve enerji depolama sistemleri de dahil olmak üzere enerji işletim modellerinde bilgi birikimi ile yeni kavramların, çözümlerin ve modellerin paylaşılması amaçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler