1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü’ne 8.6 MW’lık trijenerasyon tesisi

İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü’ne 8.6 MW’lık trijenerasyon tesisi

Enerji Günlüğü - İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü’ne elektrik ihtiyacı için doğalgaz yakıtlı 8.6 MW’lık trijenerasyon sistemi ile ısınma...

İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü’ne 8.6 MW’lık trijenerasyon tesisi

Enerji Günlüğü - İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü’ne elektrik ihtiyacı için doğalgaz yakıtlı 8.6 MW’lık trijenerasyon sistemi ile ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla kazan tesisi kurulacak.

İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından İzmir ili, Bayraklı İlçesi sınırlarında gerçekleştirilecek olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nin işletme aşamasında gerekli olan elektrik enerjisi ile buhar, ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamak üzere “Trijenerasyon (8,6 MWe / 9,244 MWt) ve Kazan Tesisi (85 MWt)” kurulacak. Tesiste yakıt olarak yalnızca doğalgaz kullanılacak.

Yaklaşık 22 milyon lira değerindeki Proje kapsamında Teknik Servis Binası (TSB) içerisinde on adet kazan ile iki adet gaz motoru kurulacak. Trijenerasyon sistemi iki adet gaz motorundan oluşacak. İzmir Bayraklı ESK’nın ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla on adet kazan kullanılacak. Trijenerasyon ve Kazan Tesisi kapsamında kurulacak ekipmanlar aynı bina içerisinde yer alacak. Trijenerasyon ve Kazan Tesisi Projesinin inşaat ve montaj çalışmalarının yaklaşık 300 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Trijenerasyon Tesisinde bulunacak gaz motorlarında doğalgaz kullanılarak elektrik enerjisi ile iklimlendirme sistemi için gerekli ısıtma ve/veya soğutma eş zamanlı olarak sağlanacak, kazanlar ile de sıcak su üretilerek ısıtma ve kullanım amaçlı sıcak su ihtiyacı karşılanacak. Trijenerasyon sistemi ile sıcak havalarda binaların iç ortamlarının soğutma ihtiyacı da sağlanıyor.

Planlanan Trijenerasyon sisteminde kullanılacak yıllık yaklaşık 37.935.767 metreküp doğalgazdan sağlanacak enerji yaklaşık % 43,78 oranında elektrik enerjisine dönüştürülecek, % 47,05 oranında ısıtma ve soğutma için kullanılacak. % 9,17’lik payı ise proses ve iletim kayıpları oluşturacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler