1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Dikili’de seralar için jeotermal kaynak aranacak

İzmir Dikili’de seralar için jeotermal kaynak aranacak

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi tarafından İzmir’in Dikili ilçesinde 4 adet jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj arama faaliyeti gerçekleştirecek. 

İzmir Dikili’de seralar için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Dikili ilçesinde 4 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynak Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB içerisinde planlanan jeotermal ısıtmalı sera yatırımı için kullanacak.

T.C. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOP) ait İzmir İli, Dikili İlçesi, Kocaoba Mevkiinde bulunan 2196 ruhsat numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı içerisinde, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi tarafından jeotermal kaynak arama sondajı ve 12,43 Mwt Termal Enerji Kullanımı planlanıyor. 

Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki proje kapsamında 736 hektarlık ruhsatlı sahada 4 adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. Döner (rotary) sondaj yöntemi ile açılacak kuyuların derinliği 1800 ± 200 metre öngörülüyor. Her bir sondaj için 3500 m2’lik çalışma alanı kullanılacak. 

Alanda kullanılabilir niteliklerde Jeotermal akışkan bulması durumunda kuyular Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi içerisinde planlanan jeotermal ısıtmalı sera yatırımı için kullanacak. Kuyulardan çıkan jeotermal akışkan iletim hatları ile Dikili TDİOSB sınırları içerisindeki ısı merkezlerine iletilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler