1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İzmir Foça'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

İzmir Foça'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Maba Temiz Enerji, İzmir Foça'da 6 MW kapasiteli Foça Biyogaz Enerji Tesisi kuracak.Maba Temiz Enerji A.Ş. tarafından İzmir İli, Foça...

İzmir Foça'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Maba Temiz Enerji, İzmir Foça'da 6 MW kapasiteli Foça Biyogaz Enerji Tesisi kuracak.

Maba Temiz Enerji A.Ş. tarafından İzmir İli, Foça İlçesi, Yeniköy Mahallesinde 166.750 metrekarelik alanda 6 MW kapasiteli “Foça Biyogaz Enerji Tesisi” kurulması planlanıyor.

65.988.012 TL bedelli proje kapsamında ilk  etapta 500 ton/gün taze büyükbaş hayvan dışkısı işlenecek. İkinci kademede ise gaz verimliliği ve kuru madde içeriği daha yüksek hindi dışkısı, turşu fabrikası ve peynir fabrikası atıkları ve de yaban pancarı gibi atıklar kullanılarak 6 MWe kurulu elektrik gücüne ulaşılacak.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Projeye  ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 01/09/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler