1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmir Gediz EDAŞ`ta işçiler eylem yaptı

İzmir Gediz EDAŞ`ta işçiler eylem yaptı

Enerji Günlüğü - İzmir Gediz EDAŞ'ta taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçiler, iş güvencesi ve güvenliği ile sendikal haklar ve ücret artışı...

İzmir Gediz EDAŞ`ta işçiler eylem yaptı

Enerji Günlüğü - İzmir Gediz EDAŞ'ta taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçiler, iş güvencesi ve güvenliği ile sendikal haklar ve ücret artışı talebiyle eylem yaptı.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'de (GEDİZ EDAŞ) taşeron firmaya bağlı olarak çalışan bir grup işçi, sendikal hakların korunması, iş güvencesi ve güvenliğinin sağlanması ile ücret artışı talebiyle eylem yaptı.

İzmir ve Manisa'da elektrik dağıtım işini üstlenen GEDİZ EDAŞ taşeron olarak hizmet veren firmada çalışan ve DİSK'e bağlı Enerji-Sen'de örgütlenen bir grup işçi, "dağıtım şirketi ile taşeron firma arasındaki sözleşmenin sona erdiği gerekçesiyle, daha kötü sözleşme koşullarıyla başka bir taşeron firmada çalışma ya da işsiz kalma tehdidiyle karşı karşıya bulunduklarını" öne sürerek eylem yaptı.

TAŞERONLAŞMAYA KARŞI MÜCADELE SÜRECEK

İzmir Metrosu Sanayi İstasyonu önünde toplanan işçiler, taleplerini dile getiren sloganlar atarak GEDİZ EDAŞ Müdürlüğü giriş kapısına kadar yürüdü. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, burada yaptığı konuşmada, iş gücü maliyeti azaltmak için kamuda yıllardır sürdürülen taşeronlaşmaya karşı mücadelelerinin süreceğini belirterek, işçilerin yalnız olmadıklarını söyledi. Yaşanan sorun karşısında GEDİZ EDAŞ'a yaptıkları görüşme taleplerinin kabul olduğunu ve şirket yetkilileriyle 25 Kasım Pazartesi günü bir araya geleceklerini açıklayan Sarı, bu görüşmeden olumlu sonuç çıkmasını istediğini belirtti.

İşçileri temsilen açıklama yapan Murat Akkendir de işten çıkarma tehditlerinin son bulmasını, sendikal haklarına saygı gösterilmesi ve insanca yaşayacak ücret talep ettiklerini dile getirerek, sendika ile GEDİZ EDAŞ arasında yapılacak görüşmelerden umutlu olduklarını belirtti.

 

GEDİZ EDAŞ'TAN İŞÇİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Önceki ve Sonraki Haberler