1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İzmir Geri Kazanım atıktan yakıt türetecek

İzmir Geri Kazanım atıktan yakıt türetecek

İzmir Geri Kazanım, Menemen ilçesinde işlettiği tesiste ek faaliyet olarak yılda 90 bin ton atıktan yakıt üretecek.

İzmir Geri Kazanım atıktan yakıt türetecek

Enerji Günlüğü - İzmir Geri Kazanım, Menemen ilçesinde işlettiği tesiste ek faaliyet olarak yılda 90 bin ton atıktan yakıt üretecek.

İzmir Geri Kazanım San. Ve Tc. Ltd. Şti tarafından İzmir ili, Menemen ilçesinde bulunan tesiste tehlikeli atık geri kazanım, tehlikesiz ve ambalaj atık geri kazanım, tanker temizleme faaliyetlerine ek olarak “Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretimi” faaliyeti planlanıyor. 

Atıktan türetilmiş yakıt (ATY) üretimi kapsamında, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar kullanılacak. Tesisin üretim kapasitesi 50.000 ton/yıl tehlikeli ve 40.000 ton/yıl tehlikesiz olmak üzere toplamda 90.000 Ton/yıl olarak öngörülüyor. 

Tesise kabul edilen tehlikeli ve tehlikesiz atıklar karıştırılıp bunkerde homojenize edilecek. Homojenize edilen tüm atıklar, döner elekte ayrıştırılacak. Kırıcıda parçalanan atıklar, metalleri tutulmak üzere manyetik seperatöre aktarma bandı vasıtasıyla aktarılacak. Kaba kırıcıda kırılan, metal atıklardan arındırılmış ve balistik ayırıcıda ayrılmış olan malzeme konveyör bant yardımıyla, 30-50 mm tane boyutlarına kırılacak şekilde ince kırıcıda parçalanacak. İnce kırıcıdan geçen atıklar ile balistik ayırıcıda ayrılan ince parçalı atıklar karıştırılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler