1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Jeotermal Enerji verimliliği arttıracak

İzmir Jeotermal Enerji verimliliği arttıracak

Enerji Günlüğü - İzmir Jeotermal Enerji, jeotermal kuyulardan sağlanan verimliliği yedi kat artıracak bir projeyi hayata geçiriyor. İzmir Jeotermal...

İzmir Jeotermal Enerji verimliliği arttıracak

Enerji Günlüğü - İzmir Jeotermal Enerji, jeotermal kuyulardan sağlanan verimliliği yedi kat artıracak bir projeyi hayata geçiriyor. 

İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanarak İzmir Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Yenilenebilir Enerji Uygulamalarında Verimlilik” projesine ilişkin sözleşme, İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İZKA yetkililerince imzalandı. 

İZKA destekli “Yenilenebilir Enerji Uygulamalarında Verimlilik” projesi ile jeotermal kuyulardan sağlanan verimliliği yedi kat artırmayı hedefleyen sistem ile ısıtma sisteminde kullanılan elektrik maliyetlerinin düşürülmesi yoluyla enerji verimliliği sağlanması, aynı zamanda yeni teknolojinin kullanımı ile elde edilen enerji fazlası ile verilen hizmet sayısı ve çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

12 ay süreli ve yaklaşık 850 bin TL bütçeli proje maliyetinin %50’lik kısmı İZKA tarafından karşılanacak.

İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., ülkemizin en büyük, dünyanın da sayılı büyüklükte bölgesel ısıtma sistemlerinden birisi olan Balçova Narlıdere Jeotermal sahasındaki faaliyetleriyle Balçova ve Narlıdere ilçelerinde ısıtma ve sıcak su hizmeti sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler