1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İzmir Kemalpaşa’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

İzmir Kemalpaşa’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

Degam Yağ, İzmir’de bulunan tesisinde 9,5 milyon lira yatırımla teknolojik yeniliğe giderek bitkisel atık yağdan biyodizel üretimini arttıracak.

İzmir Kemalpaşa’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

Enerji Günlüğü - Degam Yağ, İzmir Kemalpaşa’daki tesisinde bitkisel atık yağlardan biyodizel üretim kapasitesini arttıracak.

Degam Yağ ve Kimya San. Ve Tic. Ltd. Şti., İzmir ili, Kemalpaşa ilçesinde işletmekte olduğu Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım, Soap Stock Ve Tank Dibi Tortusundan Asit Yağ Geri Kazanım, Biyodizel Üretimi Tesisi’nde kapasite artışı planlıyor. Projenin değeri 9,5 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Mevcut durumda işletmenin 1900 ton/yıl toplam bitkisel atık yağ işleme, soap stock’tan ve tank dibi tortusundan yılda 1.069 nihai ton asit yağ üretimi, 15.000 ton/yıl biyodizel üretimi ve 1.600 ton/yıl gliserin üretimi kapasitesi bulunuyor. Proje kapsamında işletme, teknoloji yenilemesine giderek bitkisel atık yağ işleme kapasitesini yılda 17.650 tona çıkaracak. Tesiste hammadde olarak bitkisel ham yağlar ve bitkisel atık yağlar kullanılacak. Kapasite artışı ile bitkisel nötr yağdan biyodizel üretimi yılda 13 bin 385 tondan 15 bin 45 tona, bitkisel ham yağdan biyodizel üretimi 13 bin 385 tondan 15 bin 45 tona, bitkisel atık yağdan biyodizel üretimi 1,615 tondan 15 bin 45 tona çıkarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler