1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Kemalpaşa’da tedavi amaçlı jeotermal kaynak aranacak

İzmir Kemalpaşa’da tedavi amaçlı jeotermal kaynak aranacak

Tahtalı Grup, İzmir’de kurulacak otelde tedavi amaçlı kullanmak için bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İzmir Kemalpaşa’da tedavi amaçlı jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde kurulacak otelin tedavi merkezinde kullanılmak üzere bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Tahtalı Grup İnşaat Anonim Şirketi tarafından İzmir ili Kemalpaşa ilçesindeki kendisine ait İ.R:1631 ruhsat numaralı alanda jeotermal kaynak arama çalışması yürütülmesi planlanıyor. Yaklaşık 5 milyon TL değerindeki proje kapsamında 1000 metrekarelik alanda bir adet sondaj kuyusu açılacak. 

Jeotermal kaynak ve doğal mineralli suyun bulunması halinde kaynak, ilçede kurulacak olan 25 odalı otelde yer alacak tedavi merkezinde kullanılacak. Rotary delme yöntemi ile yapılacak sondaj çalışmasında derinliğin en fazla 800 metre olması öngörülüyor.

Sondaj faaliyeti kapsamında açılacak kuyunun yanı sıra re-enjeksiyon kuyusunun da yapılıp yapılmayacağı kuyudan çıkacak suyun sıcaklığının yüksek ve debisinin fazla olması gibi kriterler değerlendirildikten sonra belirlenecek. Bu değerlerin sonucuna göre istenilen verim sağlanamazsa sondaj, re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler