1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Menderes’de jeotermal kaynak aranacak

İzmir Menderes’de jeotermal kaynak aranacak

İzmir’in Menderes ilçesinde, otel ısıtma ve enerji ihtiyacında kullanılmak üzere 6 sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

İzmir Menderes’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Menderes ilçesinde, otel ısıtma ve enerji ihtiyacında kullanılmak üzere 6 sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

İzmir İli, Menderes İlçesi, Özdere Cumhuriyet Mahallesi’nde, 1588 Nolu (Erişim No:3388827) Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsat sahası içerisinde Nurullah Ercan tarafından jeotermal kaynak arama projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 1 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında belirlenen 6 adet sondaj noktasında her bir sondaj alanı 1.000 m2 olacak şekilde “Rotary (Döner) Sondaj” yöntemi ile sondaj kuyuları açılacak. Arama çalışmaları sonrası jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa, kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından aynı parsel içerisinde yer alan otelin ısınma ve enerji vb. amaçları için kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak.

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler