1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Valiliği meyve serasını jeotermal ile ısıtacak

İzmir Valiliği meyve serasını jeotermal ile ısıtacak

İzmir’in Dikili ilçesinde Valilik tarafından dört adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Jeotermal kaynak meyve-sebze seralarında kullanılacak.

İzmir Valiliği meyve serasını jeotermal ile ısıtacak

Enerji Günlüğü - İzmir Valiliği, meyve ve sebze üretimi yapacak olan seralarda kullanılmak üzere Dikili ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından İzmir İli, Dikili ilçesi, Hanım Çiftliği/A mevkiinde 2144 ruhsat numaralı tarım nitelikli sahada 4 adet jeotermal kaynak arama sondajı yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 2,8 milyon TL değerindeki proje kapsamında açılacak sondaj kuyuları ve mevcut 2 adet kuyu ile birlikte toplam 6 adet noktadan termal enerji kullanımı planlanıyor. Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılarak açılacak kuyularda en fazla 1200 metre derinliğe inilecek. Açılacak jeotermal kuyulardan 75 OC sıcaklığında 25 lt/sn debisinde akışkan elde edilmesi bekleniyor. Isıtma amaçlı kullanılacak akışkanlar 45 OC sıcaklığında reenjeksiyon kuyularından tekrar rezervuar alanına basılacak. 

Kuyulardan elde edilecek jeotermal kaynak meyve ve sebze üretimi yapacak olan seralarda kullanılacak. Isı merkezlerine yaklaşık 1,5 km boru hattı çekilerek işletilmesi ve jeotermal enerjiden yararlanılması sağlanacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler