1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İzmir ve Balıkesir'e 423 MW'lık Çamtepe RES!

İzmir ve Balıkesir'e 423 MW'lık Çamtepe RES!

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, İzmir ve Balıkesir'de 423 MW'lık büyük bir rüzgar enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.Bilgin Rüzgar Santrali Enerji...

İzmir ve Balıkesir'e 423 MW'lık Çamtepe RES!

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, İzmir ve Balıkesir'de 423 MW'lık büyük bir rüzgar enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.

Bilgin Rüzgar Santrali Enerji Üretimi A.Ş. tarafından İzmir İli Bergama İlçesi ve Balıkesir İli İvrindi, Havran ve Burhaniye İlçeleri Sınırları İçerisinde 141 adet rüzgar türbini ile 423 MWm/423 MWe kurulu gücünde “ÇAMTEPE RES 423 MWm/ 423 MWe (141 ADET X 3 MWm/ 3 MWe)” projesinin kurulup işletilmesi planlanıyor.

1.352.627.100 TL değerindeki proje kapsamında yılda 1.300.000.000 kWh enerji elde edilecek ve 154kV’lık enerji nakil hattı ile Trafo Merkezi üzerinden Ulusal Elektrik Sistemine bağlanacak.

Projede 85 Adet Türbin ve Şalt Sahası Balıkesir İli Burhaniye İlçesi sınırları içinde, 11 Adet Türbin Balıkesir İli İvrindi İlçesi sınırları içinde, 8 Adet Türbin Balıkesir İli Havran İlçesi sınırları içinde ve geri kalan 37 adet türbin de İzmir ili Bergama ilçesi sınırları içinde kurulacak.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, İzmir ve Balıkesir'de Bilgin Rüzgar Santrali Enerji Üretimi A.Ş. tarafından yapılması planlanan 423 MW'lık Çamtepe RES projesi için hazırlanan ÇED Raporu 10 (on) günlüğüne halkın görüşüne açıldığını bildirdi.

HALK TOPLANTISI 16 HAZİRAN'DA

Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 5/06/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden  bilgi alınabilecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Önceki ve Sonraki Haberler