1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmir’de 305 mahalle daha gaza kavuşuyor

İzmir’de 305 mahalle daha gaza kavuşuyor

İzmir Doğalgaz, 305 mahalleyi daha doğalgaza kavuşturacak 2021 yılı yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarına başladı.

İzmir’de 305 mahalle daha gaza kavuşuyor

Enerji Günlüğü - İzmir Doğalgaz, 305 mahalleyi daha doğalgaza kavuşturacak 2021 yılı yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarına başladı.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, insan sağlığını ön planda tutan bir çalışma anlayışı içerisinde olduklarını belirtti. Salgına karşı gerekli tedbirleri alarak lisans sınırları içerisinde artan doğalgaz taleplerini karşılayabilmek için yatırımlarına aralıksız devam etme kararı aldıklarını kaydeden Yetik, “Bu yıl içerisinde İzmir genelinde oldukça kapsamlı bir çalışma ile binlerce haneyi daha doğalgazın temizliği, ekonomikliği ve konforu ile tanıştıracağız” dedi.

MAHALLELERDE ALTYAPI

2005 yılından bu yana İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz, halen lisans sınırları içerisindeki 26 ilçede 939 bin aboneye hizmet sunuyor. 2021 yılı içinde 26 ilçedeki 305 mahallede altyapı yatırımları gerçekleştireceklerini aktaran Genel Müdür Ahmet Yetik, “71 kilometre çelik hat, 466 kilometre polietilen ana hat ve 290 kilometre servis hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla toplam 31 bin adet bina ve bunları kapsayan 85 bin 700 adet haneye temiz enerji doğalgaz ulaştırılmış olacak” diye konuştu.

ahmet-yetik-izmirgaz-gm.JPGKIŞA GİRMEDEN GAZ KAPIDA

Genel Müdür Ahmet Yetik, yoğun talebi karşılayabilmek için 305 adet mahalledeki çalışmaları eşzamanlı yürüteceklerini belirtti. Yetik şunları söyledi:

“Henüz gaz ulaşmamış her bölge ve sokaktan yüksek miktarda talep alıyoruz. Doğalgazın girmediği sokak kalmasın şeklinde bir hedef oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz.” 

 

BEYDAĞ VE DİKİLİ GAZA KAVUŞUYOR

2021 yılı yatırım programı içerisinde uzun zamandır doğalgaz taleplerini dile getiren Beydağ ve Dikili ilçelerine de yer verildi. Genel Müdür Yetik, “Geçtiğimiz sene Kiraz ilçemizi doğalgaz ile buluşturmuştuk, bu sene de gelen ısrarlı talepleri göz önüne alarak Egemizin iki şirin ilçesi Beydağ ve Dikili’yi yatırım programımıza aldık. Her iki ilçemizde kısa sürede altyapı çalışmalarını başlatarak belirli bir program çerçevesinde ilerleyeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler