1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İzmir’de 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

İzmir’de 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Esa Biogaz Enerji İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayvansal dışkı atıklarının ve tarımsal atıkları işleyerek elektrik ve ısı üreteceği...

İzmir’de 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Esa Biogaz Enerji İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayvansal dışkı atıklarının ve tarımsal atıkları işleyerek elektrik ve ısı üreteceği 6 MW kapasiteli bir biyogaz enerji santrali kuracak.

Esa Biogaz Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Halilbeyli Mahallesi, Kırüstü Mevkiinde ana şirketine ait tapulu tarım ve hayvancılık geliştirme alanı içinde yer alan 32.750 metrekarelik alan üzerinde 6 MW kapasiteli Halilbeyli Biyogaz Enerji Santrali’nin kurulup işletilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.

44.122.500 TL bedelli Biyogaz Tesisi’ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Kurulacak kojenerasyon tesisi termal gücü ise yaklaşık 7,1 MWth olacak şekilde dizayn edilecek. 

Tesis ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan (besi ve süt ineği) dışkısı kullanılarak işletilecek. Ayrıca az da olsa besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (Hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve tarım arazilerinde kalan bitki dokusu atıkları), tavuk dışkısı ve kesimhanalerden alınacak kan kullanılacak.

Tesiste işletme aşamasında yılda 12 ay (365 gün), ayda 30 gün, günde 22 saat çalışılacak. Proje sahasına en yakın yerleşim alanı olarak 950 metre Güney-güneydoğusunda yer alan Sarıçalı Mahallesi bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler