1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İzmir`de 610 ton kaçak tiner yakalandı

İzmir`de 610 ton kaçak tiner yakalandı

Enerji Günlüğü - İzmir Gümrük Muhafaza Ekipleri, Aliağa ve İzmir Gümrükleri’nde toplam 610 ton kaçak tiner ele geçirdi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan...

İzmir`de 610 ton kaçak tiner yakalandı

Enerji Günlüğü - İzmir Gümrük Muhafaza Ekipleri, Aliağa ve İzmir Gümrükleri’nde toplam 610 ton kaçak tiner ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 7 ilde ortak operasyon düzenlendi. Kayseri, Manisa, Bursa, İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerinin ortak çalışmasıyla Nusaybin merkezli bir firma takibe alındı. Petrol ürünü ithal eden firmanın 4 bin ton akaryakıt ürünü ithalatı incelemeye alındı. İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar ve takip neticesinde firmanın ithalini talep ettiği 2 milyon TL değerinde, 610 ton tinere el konuldu. Firmanın geçmiş dönemde yapmış olduğu ithalatlar hakkında da inceleme yapan gümrük ekipleri, dosyayı Cumhuriyet Savcılığı’na sevk etti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ekipleri, 2012 yılı içerisinde farklı operasyonlarda toplam 115 milyon TL değerinde kaçak ya da standart dışı akaryakıt yakaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler